De belangrijkste SEO ranking factoren om op te focussen in 2023

Comments · 153 Views

Etrigit is een bureau voor digitale marketing en webdesign gevestigd in Maastricht, Nederland. Ze bieden een breed scala aan webontwikkelingsdiensten, waaronder het ontwerp, de ontwikkeling en het onderhoud van websites.

SEO is een constant veranderend landschap. Wat vorig jaar werkte, werkt misschien niet zo goed in 2023. Om uw positie in zoekmachines te maximaliseren, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de belangrijkste SEO-rankingfactoren die de naald bewegen. Dit artikel bespreekt de belangrijkste dingen waarop SEO-experts dit jaar aanbevelen om uw zoekzichtbaarheid te vergroten, inclusief tactieken zoals het optimaliseren van inhoud voor kwaliteit en relevantie, het verbeteren van de sitesnelheid en gebruikerservaring, het bouwen en versterken van waardevolle backlinks en het toepassen van strategieën voor spraak en lokale zoek optimalisatie. Door deze praktische tips te volgen, kunt u beter scoren dan uw concurrenten en meer gekwalificeerd verkeer naar uw website leiden.

 

merakistl5if0iqfv4cunsplash.jpg

 

SEO-rangschikkingsfactoren: uw website-infrastructuur

Uw website-infrastructuur is een essentiële factor in SEO-ranglijsten. Dit betekent dat hoe uw website is gebouwd en presteert, van invloed is op hoe goed deze scoort in zoekmachines. Om uw website-infrastructuur te verbeteren, moet u ervoor zorgen dat uw website mobielvriendelijk is, snel laadt, een duidelijke sitestructuur heeft en gemakkelijk te navigeren is. Bovendien kan het gebruik van beschrijvende URL's en het optimaliseren van de metatags en koppen van uw website uw SEO-ranking verbeteren. Door u te concentreren op uw website-infrastructuur, kunt u de gebruikerservaring verbeteren en het voor zoekmachines gemakkelijker maken om uw website te doorzoeken, wat uiteindelijk leidt tot hogere zoekresultaten.

De Mobile First-strategie

De mobile-first strategie houdt in dat je je website voornamelijk voor mobiele apparaten ontwerpt en optimaliseert. Nu meer mensen op internet surfen op hun telefoon, is het hebben van een mobielvriendelijke website essentieel voor een goede gebruikerservaring. Deze strategie omvat het creëren van mobielvriendelijke ontwerpen, gebruiksvriendelijke navigatiemenu's en snelle laadtijden. Door je te richten op mobile-first, kun je de gebruikersbetrokkenheid verbeteren en de bouncepercentages op je website verlagen. Bovendien geeft Google prioriteit aan mobielvriendelijke websites in zijn zoekresultaten, dus een mobiel-eerst-strategie kan ook uw SEO-ranglijst verbeteren.

Web Fundamenteel: Kern Web Vitals

Core Web Vitals is een set statistieken die de gebruikerservaring van een website meten. Deze statistieken omvatten laadsnelheid, interactiviteit en visuele stabiliteit. Google heeft van Core Web Vitals een essentiële factor gemaakt bij het rangschikken van websites, dus het is cruciaal om uw website te optimaliseren om aan deze normen te voldoen. Om Core Web Vitals te verbeteren, kunt u afbeeldingen comprimeren, code verkleinen en de responstijd van de server verkorten. Bovendien kan het optimaliseren van de lay-out van uw website en het gebruik van lazy loading deze statistieken ook helpen verbeteren. Door u te concentreren op Core Web Vitals, kunt u de betrokkenheid van gebruikers verbeteren en uw website toegankelijker maken voor bezoekers.

Pagina ervaring

Pagina-ervaring verwijst naar hoe de pagina's van een website worden geladen en functioneren voor gebruikers. Sleutelfactoren die een goede pagina-ervaring bepalen, zijn paginasnelheid, interactiviteit, stabiliteit en esthetiek. Snellere laadtijden van pagina's, soepele interacties, goede responsiviteit op verschillende apparaten en een aantrekkelijk visueel ontwerp dragen allemaal bij aan een positieve gebruikerservaring. Tools zoals Google PageSpeed ​​Insights, Lighthouse en WebPageTest helpen bij het meten van pagina-ervaringsfactoren en het identificeren van verbeterpunten. Bedrijven kunnen de pagina-ervaring verbeteren door middel van tactieken zoals beeldoptimalisatie, tekstcompressie, stylesheetreductie, JavaScript-optimalisaties, in-line kritische CSS en server-side caching.

Structuur voor interne links

Een goede interne linkstructuur is belangrijk voor SEO en gebruikerservaring. Begin met een logische informatiearchitectuur en groepering van content. Categoriseer uw pagina's in secties en subsecties op het hoogste niveau. Elke sectie of subsectie moet een bestemmingspagina hebben met gerelateerde subpagina's. Gebruik betekenisvolle ankertekst voor links, met de nadruk op de belangrijkste zoekwoorden. Link van lange pagina's naar relevante korte pagina's om gerelateerde bronnen aan te geven. Creëer een evenwichtige verbindingsstructuur met enkele tweerichtings- en meerwegverbindingen. Vermijd een al te ingewikkeld 'doolhof' van links waar moeilijk doorheen te navigeren is. Controleer uw interne koppelingen regelmatig en verbeter de structuur in de loop van de tijd.

 

SEO-rangschikkingsfactoren: uw inhoud

Veel factoren bepalen de positie van uw website in zoekmachines. Twee van de belangrijkste zijn de kwaliteit, bruikbaarheid en optimalisatie van uw inhoud op de pagina, inclusief tekst, afbeeldingen en andere media. Het op de juiste manier maken van uw inhoud kan uw SEO-ranglijst aanzienlijk verbeteren.

Een effectieve strategie aannemen voor het gebruik van zoekwoorden

Het op de juiste manier gebruiken van de juiste zoekwoorden is van cruciaal belang voor SEO-succes. Begin met het onderzoeken van waardevolle zoekwoorden met een hoog volume die verband houden met uw onderwerp en de intenties van klanten. Test zoekwoorden in zoekhulpmiddelen om het concurrentievermogen te meten. Geef prioriteit aan 'langere' zinnen die minder competitief zijn maar nog steeds relevant zijn. Neem vervolgens zoekwoorden op natuurlijke wijze op in pagina-elementen zoals titels, URL's, koppen, hoofdtekst en links. Vul pagina's niet met irrelevante trefwoorden of zinsdelen. Houd de prestaties van zoekwoorden in de gaten en pas de strategie aan op basis van wat het meeste verkeer en betrokkenheid genereert.

Creëer iets unieks, aantrekkelijks en levendigs

Om uw blog te laten opvallen, maakt u inhoud die uniek, boeiend en levendig is. In plaats van saaie of generieke artikelen, streef je naar een duidelijke stem en perspectief. Gebruik verhalen uit het echte leven, anekdotes en voorbeelden om uw punten te illustreren en gedenkwaardig te maken. Voeg visuele elementen zoals afbeeldingen, video's en infographics toe om tekstblokken op te splitsen en de aandacht van lezers te trekken. Gebruik een gemoedelijke toon en vermijd overdreven formeel taalgebruik. Voeg waar nodig humor toe. Schrijf korte, krachtige paragrafen en een eenvoudige zinsstructuur. Controleer of je woordkeuze interessant is en vermoeide clichés vermijdt. Focus op waarde en praktische tips die lezers direct kunnen toepassen en waarvan ze kunnen profiteren.

Inhoud Woordentelling

Het optimale aantal woorden voor inhoud hangt af van het doel en de doelgroep. Over het algemeen presteert inhoud met een langere vorm, zoals handleidingen en eBooks, beter voor SEO en gebruikersbetrokkenheid. Ze zorgen voor diepere uitleg, meer voorbeelden en een grondige behandeling van onderwerpen. Kortere inhoud zoals blogposts en artikelen heeft echter nog steeds waarde als deze goed is geoptimaliseerd. Ongeveer 300-500 woorden is een goed minimum voor de meeste soorten webpagina's, terwijl langere woorden tot 2.000-3.000 kunnen werken voor diepgaande handleidingen. De sleutel is het creëren van de juiste hoeveelheid nuttige, goed georganiseerde inhoud die problemen voor zoekers oplost en langdradigheid of herhaling vermijdt. Kortere, beknopte inhoud kan beter scoren voor concurrerende zoekwoorden.

RankBrain

RankBrain is het geruchten algoritme voor machinaal leren van Google dat het traditionele zoekrangschikkingssysteem ondersteunt. Het is bedoeld om zoekopdrachten op een meer menselijke manier te begrijpen om relevantere resultaten weer te geven. RankBrain analyseert het enorme aantal zoekopdrachten en klikken op Google om patronen en verbanden tussen zoektermen te identificeren. Het gebruikt deze gegevens om de betekenis en bedoeling af te leiden achter een nieuwe of ongebruikelijke zoekopdracht die het nog niet eerder heeft gezien. Hierdoor kan Google Zoeken de context en nuances van nieuwe of zeldzame zoektermen beter begrijpen. RankBrain rangschikt vervolgens pagina's voor deze zoekopdrachten op basis van de machine-geleerde gevolgtrekkingen van relevantie en bruikbaarheid. Na verloop van tijd wordt RankBrain geavanceerder naarmate het meer gegevens en feedback tegenkomt.

De essentie van nieuwe inhoud

Het meest essentiële element van elke nieuwe inhoud is dat het waarde toevoegt aan uw lezers. Het moet erop gericht zijn hen op de een of andere manier te informeren, te onderwijzen, te inspireren of te entertainen. Nieuwe inhoud moet uw lezers iets nuttigs geven dat ze elders niet gemakkelijk kunnen vinden - praktische tips, inzichten, nieuwe perspectieven en oplossingen voor problemen. Geef ze informatie die hen tijd, geld of moeite bespaart. Laat ze anders over een probleem nadenken. Maak ze aan het lachen. Kortom, concentreer u op hoe uw inhoud uw lezers echt kan helpen en hun leven kan verbeteren, zelfs op kleine schaal. Als u die waarde kunt bieden, zullen uw lezers blijven terugkomen voor meer.

 

Factoren voor off-page SEO-rangschikking

Terwijl on-page content factoren belangrijk zijn voor SEO, hebben off-page elementen ook een significante invloed op uw rankings. Deze omvatten externe acties en signalen zoals links, sociale shares, citaten en beoordelingen die zoekmachines gebruiken om de autoriteit en populariteit van uw website te evalueren.

Gezaghebbende en relevante backlinks

Backlinks van gezaghebbende, relevante websites helpen enorm bij SEO-ranglijsten. Gezaghebbendheid verwijst naar hoeveel vertrouwen of gewicht zoekalgoritmen een linkpagina geven. Relevantie verwijst naar hoe topicaal vergelijkbaar een linkpagina is met die van jou. Zoekmachines waarderen backlinks van zowel gezaghebbende als relevante bronnen het meest. Het organisch opbouwen van dergelijke links door waardevolle bronnen aan te bieden, kost tijd, maar loont op lange termijn rankings.

Merksignalen

De signalen van uw merk vertellen mensen wie u bent en waar u voor staat. Ze drukken uw persoonlijkheid, waarden en missie uit. Kleuren, lettertypen, stemmen, afbeeldingen en andere ontwerpelementen zijn allemaal merksignalen die percepties vormen. Consistentie over alle signalen - van logo en kleuren tot website ontwerp, social media-visuals en marketingmateriaal - versterkt merkherkenning en geloofwaardigheid. Merksignalen geven verwachtingen die klanten leiden en vertrouwen in uw producten of diensten opbouwen. Sterke merksignalen creëren een betekenisvolle verbinding tussen uw merk en potentiële klanten.

 

Wie is de held van deze SEO-rankingsfactoren: doelgroep of zoekmachine?

Bij het optimaliseren van content voor zoekmachines kan het gemakkelijk zijn om je puur te richten op wat Google en andere zoekmachines willen. Maar de echte held van SEO-rangschikkingsfactoren zou uw doelgroep moeten zijn. Maak altijd inhoud die waarde biedt voor echte mensen, niet voor algoritmen. Bedien de behoeften en belangen van je ideale klanten. Zoekmachines zijn slechts een middel om u in contact te brengen met die ideale lezers. Begin dus met uitzonderlijke inhoud voor mensen, en de zoekmachines zullen dat uiteindelijk herkennen en belonen. Maak van uw doelgroep de held van uw SEO-inspanningen.

 

Conclusie

De belangrijkste SEO-rankingsfactoren om in 2023 op te focussen, zijn onder meer het creëren van waardevolle inhoud van hoge kwaliteit; het verbeteren van technische aspecten zoals sitesnelheid en veiligheid; relevante backlinks verdienen van gezaghebbende bronnen; waar nodig optimaliseren voor lokale en gesproken zoekopdrachten; en het voortdurend evalueren en bijwerken van uw strategie naarmate de algoritmen van Google evolueren. De sleutel is om een ​​evenwichtige, holistische benadering te hebben die voldoet aan de behoeften van zowel gebruikers als zoekmachines. Houd uw positie en prestaties nauwlettend in de gaten en wees bereid om uw tactieken in de loop van de tijd te testen en te verfijnen. Met de juiste combinatie van on-page en off-page optimalisatie, samen met voortdurende tests en verbeteringen, kunt u slagen in het huidige competitieve SEO-landschap.

Comments